Dich Kin Ich

Team Respect Beekdaelen is ontstaan vanuit een burgerinitiatief. Inwoners uit de gemeente zetten gezamenlijk de schouders onder deze actie.

Lees hier meer over Team Respect Beekdaelen en over het project 'Dich Kin Ich'.

Regenboogbank 2.0

Op 25 november 2023 is het regenboogbankje <na eerdere besmeuring en bekladding> opnieuw geplaatst in Schinnen. Er is meteen een mooie tekst van Loesje bij gebruikt: Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Ook is er is een tekst op geplaatst die ons als Nederlanders verbindt: artikel 1 van de grondwet. Het artikel over gelijke behandeling. De kleuren op het bakje symboliseren het respect voor ieders vrijheid. Dus ook de vrijheid het ergens mee oneens te zijn.

Lees meer

2023 staat in het teken van 'Dich Kin Ich'. In mei ging in de bibliotheek Nuth het eerste 'Dich Kin Ich' minifestival van start. Diverse 'sprekende' boeken deelden hun eigen verhaal met het publiek. De middag was indrukwekkend, mooi, en verbindend.

Zondag 5 november volgde de tweede editie van dit minifestival. Dit keer in de bibliotheek van Schinveld met weer nieuwe inspirerende sprekende boeken.

Naar Facebook van Team Respect Beekdaelen

Gemeente Beekdaelen

Beekdaelen sociaal domein

Beekdaelen is (natuurlijk!) vóór respect en tegen geweld. Want respect maakt dat wij met z'n allen op een fijne manier kunnen samenleven, dat iedereen mee kan doen en respect verrijkt ook je eigen persoonlijkheid.
Team Respect Beekdaelen is ontstaan vanuit een burgerinitiatief. Inwoners zetten de schouders onder dit initiatief.

Lees meer op de website van de Gemeente

Dit schreef de krant...

Op 28 mei 2023 vond het eerste mini-festival van 'Dich Kin Ich' plaats in de bibliotheek van Nuth.

In aanloop tot die dag werd er in De Limburger een artikel aan gewijd.

Helaas alleen te lezen voor abonnees

Lees het artikel in De Limburger

 

 

Het boek is opgenomen in onze catalogus:

Lees meer

Mijn Eetstoornis en Ik

Shannon deelde haar verhaal tijdens het minifestival. Haar verhaal is ook als boek te lezen. Op haar eigen website vind je veel informatie en ook persoonlijke blogs.

In Mijn Eetstoornis en Ik beschrijft Shannon haar dagelijkse worsteling met een eetstoornis; anorexia nervosa. Een ziekte waar helaas tot op heden nog veel misverstanden over bestaan. In dit boek geeft Shannon zichzelf volkomen bloot door op eerlijke en confronterende wijze verslag te doen van haar gevecht tegen deze slopende aandoening.
Dagboekfragmenten, dossiers van behandelaars maar ook ervaringen van haar naasten zorgen ervoor dat het verhaal vanuit verschillende perspectieven wordt belicht. Het is een verhaal waarin taboes worden doorbroken, waardoor het de rauwe realiteit achter een eetstoornis weergeeft. Een verhaal dat zich afspeelt in het heden, maar ook terugblikt naar het verleden en hoop geeft voor de toekomst!